Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с работата на двигателя на бензин
Collapse
X
-
sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
-
Вчера се прибрах от морето,натам и насам никакъв проблем.На връщане газта ми свърши на Ихтиман и се прибрах до Сф на бензин без никакви ядове.След 24 ч трябваше да пътувам из Сф,газ не съм зареждал.Паля от раз,тръгвам и след преход от ок 300 м колата отказа да върви.Добутах я до бензиностанция(добре,че не е далече),заредих газ за да си свърша работа,но на бензин не иска.На място работи прекъсвайки,над 2000 почва да гърми и гасне.На пропан-бутан е без грешка.Моля за помощ,т.е. за съвет и насочване към сервиз,предварително БЛАГОДАРЯ на всички !145 1.6 TS 1998 г.
Comment
-
А каква е газовата - инжекцион или обикновена. При мен проблема с паленето се оказа ... от газовия инжекцион. След диагностиката при Лисан и ... после малко умуване отидох при газаджията за пренастройка (уж за диагностика де, но той си направи пренастройка) и след това проблема се реши. А пробвай да откачиш акумулатора за известно време и като го закачиш, запали на бензин и виж какво ще стане... Това може да те ориентира къде да търсиш проблема.sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
След почистване на дюзите и смяна на едната понеже се оказа не работеща/незнайно защо/ резултатът е идеално работещ двигател на празен и ход/дори и при форсиране до 5000 оборота/ и същите симптоми.Недостиг на гориво,направо си загасва и забива муцуната над 2500 оборота и трудно палене когато постои около 10-20 мин.
Сега съм вдигнал мерник на вакум-регулатора.Някой може ли да каже ако е прецакан дали е възможно да не пуска достатъчно гориво и да него задържа в рейките/откъдето може би е и трудното палене докато подкачи отново гориво/
Лошото е че нямам с какво да замеря налягането на помпата.
Comment
-
Има един начин да хванеш проблемния вакуумен регулатор. Ако не държи добро налягане и пропуска, се вдигат много азотните окиси. Метода е индиректен и може високото ниво на тия окиси да е и от нещо друго, но първопричината е вакуумният регулатор.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ванка добре напълно съм съгласен с теб,имаш ли манометър да замерим,че аз нямам.
Вчера при поредният експеримент колата си работи перфектно на бензин,но при спиране реша ли да тръгна 1-2 и до там загасва.Когато карам на гас и към 40-50км/ч на 3та обърна на бензин,проблеми няма дори и до 5000 оборота.
Решението си е ясно просто трябва да замеря налягането от помпата и след регулаторът на налягането на горивото
Comment
Comment