Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с работата на двигателя на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Ако са прекъснали с реле помпата, първо го поогледай, да няма нагорели контакти, а след това се захващай с помпата. На рейката има едно късо маркуче, скрито точно зад динамото. На мене ми я правеше тая простотия от него.Просто пропускаше бензин и нямаше налягане в рейката. Трудно е да се хване, защото е на такова място, че в купето не мирише на бензин.Точно от него, сутрин палеше от втория път.
    Извинявам се, че пиша в чужда тема, - за пръв път от седмици ровене срещам нещо по този проблем с решение. Би ли обяснил по-подробно за това с паленето от втория път - от около 2 месеца имам същия проблем - сутрин (или след по-дълъг престой ~ 6-8 часа) първия път пали, но след секунда губи обороти и гасне. При второто палене всичко е нормално, все едно че нищо не е било. Карах я при Лисан на диагностика, но според него всичко, което се контролира от компютъра, е ок, остава да се проверят нещата които не се регистрират в еку-то - свещи, помпа, мпх-дросел ... всяка допълнителна информация ще ми е от полза.
    sigpic
    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Вчера се прибрах от морето,натам и насам никакъв проблем.На връщане газта ми свърши на Ихтиман и се прибрах до Сф на бензин без никакви ядове.След 24 ч трябваше да пътувам из Сф,газ не съм зареждал.Паля от раз,тръгвам и след преход от ок 300 м колата отказа да върви.Добутах я до бензиностанция(добре,че не е далече),заредих газ за да си свърша работа,но на бензин не иска.На място работи прекъсвайки,над 2000 почва да гърми и гасне.На пропан-бутан е без грешка.Моля за помощ,т.е. за съвет и насочване към сервиз,предварително БЛАГОДАРЯ на всички !
      145 1.6 TS 1998 г.

Comment

А каква е газовата - инжекцион или обикновена. При мен проблема с паленето се оказа ... от газовия инжекцион. След диагностиката при Лисан и ... после малко умуване отидох при газаджията за пренастройка (уж за диагностика де, но той си направи пренастройка) и след това проблема се реши. А пробвай да откачиш акумулатора за известно време и като го закачиш, запали на бензин и виж какво ще стане... Това може да те ориентира къде да търсиш проблема.
        sigpic
        Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Обикновена е газовата,нещото което ми е странно е,че проблема се появи абс внезапно,без постепенно развитие,т.е. влошаване.
          145 1.6 TS 1998 г.

Comment

май бензиновата ти е пътник.
            точка

Comment

Май си прав ...
              145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Оказа се гофрираното маркуче от помпата до капака,скъсано,от какъв зор нямам си на идея.Дали се продава такова или трябва да слагам каквото имам под ръка?
                145 1.6 TS 1998 г.

Comment

отиваш в официалния магазин за части за лада с твоя маркуч и искаш маркуч за бензин със същия диаметър и да държи поне на 4-5 бара.
                  точка

Comment

След почистване на дюзите и смяна на едната понеже се оказа не работеща/незнайно защо/ резултатът е идеално работещ двигател на празен и ход/дори и при форсиране до 5000 оборота/ и същите симптоми.Недостиг на гориво,направо си загасва и забива муцуната над 2500 оборота и трудно палене когато постои около 10-20 мин.
                    Сега съм вдигнал мерник на вакум-регулатора.Някой може ли да каже ако е прецакан дали е възможно да не пуска достатъчно гориво и да него задържа в рейките/откъдето може би е и трудното палене докато подкачи отново гориво/
                    Лошото е че нямам с какво да замеря налягането на помпата.
                    МЕТАН

Comment

Никой ли не знае нищо за симптоните на вакум-регулатора ако е заминал и може ли да спъва двигателя?
                      МЕТАН

Comment

ако е прецакан, по-скоро ще държи по-високо налягане. другата възможност е да му е скъсана мембраната и да хвърля бензин през вакумното маркуче в колектора- това се проверява лесно.
                        точка

Comment

Има един начин да хванеш проблемния вакуумен регулатор. Ако не държи добро налягане и пропуска, се вдигат много азотните окиси. Метода е индиректен и може високото ниво на тия окиси да е и от нещо друго, но първопричината е вакуумният регулатор.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---.
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:39.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ванка добре напълно съм съгласен с теб,имаш ли манометър да замерим,че аз нямам.
                              Вчера при поредният експеримент колата си работи перфектно на бензин,но при спиране реша ли да тръгна 1-2 и до там загасва.Когато карам на гас и към 40-50км/ч на 3та обърна на бензин,проблеми няма дори и до 5000 оборота.
                              Решението си е ясно просто трябва да замеря налягането от помпата и след регулаторът на налягането на горивото
                              МЕТАН

Comment

---
                                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:39.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X